Shindo

Shindo on lempeä ja samalla tehokas apu ylläpitämään liikkuvuutta, huoltamaan kehoa sekä purkamaan ylivireystiloja ja stressiä. Moni on saanut siitä hyvää apua tuki- ja liikuntaelimistön oireiluun. Paljon palautetta on tullut myös unenlaadun parantumisesta.

”Shindo on paras ja nopein tapa rauhoittua ja keskittyä”  -Virpi 48v.

”Olen saanut shindolla paljon lisää notkeutta ja joustavuutta, niin sisäisesti kuin kehollisestikin. Ja iloa.” -Eeva 69v.

”Sain hoidosta apua selän ja hartioiden kipuiluun” Kati 51v.

Shindon tarkoituksena on yksilöllisesti kartoittaa kehon eri alueilla mahdollisesti olevia kuormitustiloja ja jännityksiä ja auttaa kehoa rentouttamaan niitä. Tavoitteena on herätellä ja tukea kehon omaa toiminnan ja tasapainottumisen prosessia. Se tapahtuu jännitysten tiedostamisen ja niistä omaa tahtia tapahtuvan rentoutumisen avulla.

Shindon hoidot ja harjoitukset, kuten rentousvenytykset, vaikuttavat saumattomasti kahdella tasolla; autetaan meridiaaneja eli energiaratoja vapautumaan tukkoisuudesta samalla kun kuulostellaan kehon lihaksistoon liittyvien jännitysten esiintymistä ja autetaan niitä helpottumaan. Tarkoituksena on saada hermosto tasapainottumaan, saada nestekierto ja faskiaalisia rakenteita vapautumaan ja kehon oma luonnollinen toiminta mahdollisimman vapaasti toimimaan. Venyttelyn tai hoito-otteiden voimakkuuden, etenemisen reitin ja rytmin määrittelee pääasiassa se miten keho otteisiin ja venytyksiin reagoi. Tarkoitus on edetä niin että kunnioitetaan kehon historiaa ja sovelletaan otteita, aikaa ja voimakkuutta tilanteen mukaan niin että omaehtoinen rentoutuminen onnistuu.

Shindohoito

Keskeinen rooli hoidossa on sydämellisellä läsnäololla ja kunnioittavalla hyvin selkeällä kosketuksella/painallustekniikalla jonka ensisijainen tehtävä on tukea kehoa, ei niinkään ”hoitaa”. Tarkoitus on luoda hoidosta kokemus jossa voi lähteä omaan tahtiin purkamaan jännitteisyyttä ja luomaan omaa ehkä vähän rennompaa itseä. Hoito sopii loistavasti purkamaan stressin vaikutuksia kehon ja mielen alueelta, tueksi elämän muutoskohtiin sekä yleisesti hyvinvoinnin vaalimiseen. Hoidosta voi halutessaan saada samantyyppistä apua lihashuoltoon kuin hieronnasta mutta laajemman kokonaisuuden huomioiminen tuo oman syvyyden hoitoon. Hoidossa voidaan käyttää myös hyvin hienovaraisia, kevyitä otteita jos halutaan tukea esim. toipumista tai iän mukana tuomaa herkempää rakennetta. Osana hoitoa voidaan tilanteen mukaan käyttää myös shindon venytyksiä.

Shindovenyttely

Shindon venytykset ovat rentousvenytyksiä eli ne tehdään aina rauhallisesti ja kehoa kuunnellen. Venytysten aikana hengitellään muutamia kertoja reilummin ja niihin voidaan yhdistää tukiotteita auttamaan rentoutumista. Tukiotteita voi tehdä itse itselleen tai ryhmässä ohjaaja voi kierrellä tekemässä otteita. Venyttelyä voidaan myös ohjata pareittain tehtäväksi mikä on todella kokeilemisen arvoista jos toisen kanssa tekeminen tuntuu luontevalta. Venytysasentoja voidaan tilnteen mukaan tehdä seinää vasten, tukea tyynyillä tai auttaa liinalla ulottumaan varpaisiin. Aina löytyy joku mielekäs tapa! Venyttelytunteilla tehdään lisäksi erilaisia muitakin rentousharjoituksia, tutustutaan aktiiviseen rentouteen ja tutkitaan oman keskilinjan hahmottamista ja sen vahvistamista.

Hoito tehdään aina vaatteiden läpi pehmeällä mutta tukevalla alustalla kuten futon-patjalla. Patja on koettu turvalliseksi ja mukavaksi alustaksi ja sillä on mahdollista tehdä käyttää asiakkaalla myös esimerkiksi kylkiasentoa joka mahdollistaa alaselän ja lonkan alueen sekä jalkojen ulko- ja sisäpintojen tehokkaan hoidon. Voimakkuutta voidaan säädellä hyvin keveästä selkeästi tuntuvaan kehotyypin ja tilanteen mukaan. Otteita on todella monipuolisesti, esimerkiksi käsivarsia voi hoitaa ainakin kuudella eri tavalla. Kokonaisuus muodostuu aina hoitotilanteessa. Kahta samanlaista hoitoa en ole 20 vuoden aikana tehnyt.

Hoitoajat 60min ja 85min.
Työpaikoilla kohdekäynteinä myös lyhyemmät 10-30min hoidot.

Pysy ajantasalla

Poimintoja blogista

Bodyfullness, kotona kehossa

Joskus jo puoleenpäivään mennessä päässä on kierroksia…

Vähemmän on enemmän

Tänään sen taas totesin. Hyvinkään nukutun yön jälkeen…

Yksinkertaisesti ihania asioita

”Mikä sai sinut tulemaan tänne?” -kysyi kirkkaasti suoraan…

Liity postituslistallemme!

Tarjoamme tilaajillemme vain rentouttavaa asiaa, emme spämmää.