Oma tarinani

Nuoruuden vuosina harrastin paljon fyysisiä lajeja telinevoimistelusta koripalloon. Vaikka itse toimintaa rakastin en koskaan nauttinut niiden yhteydessä ohjatusta venyttelystä. Olin myös todella hyvä keräämään huolta ja stressiä eri asioista. Vähitellen tuntui siltä että kokemani paine ja yritys hallita ympärillä tapahtuvia asioita saivat kehon jäykistymään ja hymyn hyytymään kasvoilla. Siihen yhdistettynä suorituskeskeinen ja ääriasentoihin tähtäävä venyttely tuntui vielä vähemmän mukavalta.

Yliopiston terveydenhuollosta löytyi terapeutti jonka kanssa sai tutkia mielen maisemia ja tunnelmia rauhassa ja turvallisesti. Häntä suurella lämmöllä muistan ammattitaitoaan edelleen ihaillen. Yhtenä kesänä eräässä koulutuksessa kahvikupin äärellä tutustuin naiseen joka puhui shindosta ja kiinnostuin. Jo peruskurssilla oivallus rennommin tekemisestä avasi uuden maailman. Vaikka venyttely ei ollut aikaisemmin tuntunut ollenkaan omalta jutulta, nyt avautui aivan uusi ymmärrys miten sitä voi tehdä eri tavalla. Löytyi itselle mielekäs rauhallinen, kuulosteleva ja silti -tai juuri sen vuoksi- vaikuttava laji.

Ensikokemus oli ilahtunut hämmennys siitä miten uskomattoman tehokasta rauhallinen ja yksinkertainen venyttely voi olla! Ja miten antoisalta toisen tekemät painallukset oman venyttelyn lomassa tuntuivat. Kävin myös paljon shindohoidossa jossa sain vähitellen sulateltua kehosta lisää jännityksiä ja niiden tilalle uutta energiaa. Psykoterapian rinnalla oli aivan mahtavaa työskennellä eli rentoutua myös kehon kanssa. Tuntui että kun ajatukset avartuivat ja tunnelmat muuttuivat myös keho kaipasi uutta tilaa ja liikettä.

Shindon avulla olen osannut tarpeen mukaan rentouttaa oloa, olla läsnä ja paremmin yhteydessä omaan vahvuuteen ja luovuuteen oli tilanne mikä tahansa gradun kirjoittamisesta elämän suuriin muutoksiin. Ja miten helposti! Tarvitsee vain liikahtaa hieman, viedä keho mukavasti tuntuvaan venytykseen ja huokaista muutaman kerran kunnolla ulos. Yhdistää ehkä muutama painallus tiukkaan kohtaan. Tai joskus riittää jopa se että palauttaa mieleen oman keskilinjan fysiologian.

Koska laji on ollut itselleni niin vaikuttava syntyi halu jakaa sitä myös muiden ulottuville. Jatkoin peruskurssilta heti kouluttautumaan lisää ja vuonna 1997 valmistuin shindohoitajaksi ja -kouluttajaksi. Sen jälkeen olen pitänyt omaa vastaanottoa Helsingin keskustassa ja tehnyt 10 vuotta töitä Helsinki DaySpa:lle, siirtynyt Tampereelle ja viimeksi Ouluun, ohjannut erilaisia ryhmiä, kouluttanut kaikkia tasoja, toiminut yhtenä vastaavista kouluttajista ja toiminut vuosia myös Shindo ry:n hallituksessa. Lajin kehittäjän sensei Kazuko Kuratomin olen tavannut lukuisia kertoja Suomessa ja Japanin opintomatkoja on kertynyt viisi. Tuorein nyt vuoden 2017 huhtikuussa, kirsikankukkien aikaan.

Satu

Pysy ajantasalla

Poimintoja blogista

Bodyfullness, kotona kehossa

Joskus jo puoleenpäivään mennessä päässä on kierroksia…

Vähemmän on enemmän

Tänään sen taas totesin. Hyvinkään nukutun yön jälkeen…

Yksinkertaisesti ihania asioita

”Mikä sai sinut tulemaan tänne?” -kysyi kirkkaasti suoraan…

Liity postituslistallemme!

Tarjoamme tilaajillemme vain rentouttavaa asiaa, emme spämmää.